vineri, 6 septembrie 2013

Fabula

Celelalte zile fiind ocupate de probleme actuale si serioase ale omenirii, am decis mai demult ca vinerea sa fie dedicata nasterilor imature (unii cercetatori anglo-americani spun premature, cu accent pe “a”, de ce, nu stiu) a unui numar variabil de tâmpiti. Nicio grija, nu dispar, dimpotriva, exista multi imbecili care contribuie activ si cu simt patriotic, ca sa spun asa, la proliferarea speciei.

Precum la oameni asa si în bogata noastra fauna. Ingramadeala mare deci vinerea si pe la maternitatile veterinare, unde alte duamne vertebrate vin sa dea viata la tot felul de jivine, javre, mitocani sau toate la un loc. Ce se-ntâmpla, vazând ele ca saptamâna-i plina de poze artistice, povesti, melomani, parfumuri, apusuri, literatura si pisici s-au gândit ca singura zi mai apropiata de nobilele lor intentii ar fi vinerea. Fals! Nu toti mitocanii sunt tâmpiti si nu toti tâmpitii sunt mitocani.

Caci nu se poate ca atunci când de exemplu te întreaba cineva ce mai face colegul tau de rezervatie, crocodilul (doar n-o sa vorbim despre câini), tu sa dai un raspuns evaziv “crocodilul este verde la culoare, ceea ce nu-i cazul elefantului, care elefant”… si da-i cu elefantul. De fapt crocodilul nu e doar verde ci si lung, legenda spune ca e chiar mai lung decât verde. Si nici nu poti tu, ditamai crocodilul, sa-ti renegi într-un moment de sinceritate sexul (asta-i ca o castrare psihica, tot e la moda), fara nicio legatura cu lungimea si culoarea pe care le posezi. Si nu-i tâmpit deloc pitecantropul care-si evoca în mod repetat propriile “cojones” de la înaltimea copacului unde s-a cocotat singur. Bou însa poate fi, stiut fiind ca respectivul cojonifer este un furnizor prestigios de aroganta si orgolii nemasurate, adica mai pe româneste fudulii.

Rezulta deci fara ambiguitate din ultímele doua prelegeri ca pe de o parte termenul “mitocan” are o origine aleasa, dar ca individul “mitocanus vulgaris”, pe lânga faptul ca vine de acolo de unde venim toti (tot aleasa se cheama ca este, adica la un moment dat a ales-o vreun prost) sufera înca din stadiul de embrion hipertrofii importante si ireversibile, mai ales în zona obrazului. Cum practica, altfel sanatoasa, a spartanilor nu mai este de actualitate, se cuvine asadar ca toti împreuna sa-i trimitem înapoi pe frumoasele, nu-i asa, plaiuri natale.

8 comentarii:

  1. Şi toată chestia asta doar ca să trimiţi in ...zda mă-sii un mitocan?
    Remarcabil!!!
    :)))))))))))))))))))
    Da' io i-aş zice-o pe de-a dreptul, fiindcă vreau să fiu sigură că înţelege ce-am vrut să spun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-avea grija, pricep foarte bine ca prosti nu-s! Si nu-i doar unul, acolo erau vreo trei. Si or mai fi.
      Sunt un pic scârbit, nu stiu de ce, o fi de la vreme...

      Ștergere
  2. multa diplomatie in fabula ta... hm...
    si aici ploua, dar parca eu vad altfel lucrurile ...
    o fi de la altceva !!!!!!?!!!!!
    :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate cu astia nu tre' sa fii diplomat.
      Ei, voi sunteti mai optimisti, asteptati Congresul... Noroc mare ca va ajuta Franta la o adica!

      Ștergere
    2. da da da !!!!!!
      Vive la France !!!! :))

      Ștergere
    3. Oui, oui, yesssss!!! ;))))))))))))

      Ștergere
  3. Se supără spartanii pe tine că le folosești principiile...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce le-as mai folosi! Dar nu mai sunt nici spartani, nici principii...

      Ștergere

Scrieti baieti, numai scrieti!