joi, 4 noiembrie 2010

Gata Delta, vine iarna !

Dupa cum se vede, în Delta câinii umbla (sau mai degraba stau, de prea mult belsug) cu covrigi în coada.
Modestele noastre surse de hrana.

Pestele ala marunt este ceva caras adunat pe fundul barcii sa avem ceva de rontait pâna venea mâncarea. Acolo unde se vad doua fiinte cu adevarat verticale cea din spate este tanti Nina. Cum nu prea ne pricepeam la peste, cel mai curajos dintre noi si-a luat inima-n dinti si l-a cautat în fund de oua. Când colo a dat de câteva icre. Sa va mai spun cum se fac icrele ? Nu cred, sigur stiti ! Astea adevarate nu trebuie frecate cu nervi, facute cu mixerul nici atâta, ca iese ca o pasta si nu se mai simt bobitele când fac ”crantz !” si se sfarâma între dinti sau plesnesc în cerul gurii daca le apesi mai tare cu limba. Când le face, nevasta trebuie sa fie dragostoasa sau fragezita de niste vodca. Cel mai bine ar fi amândoua. Dar si mai bine ar fi sa le faca el. Ca sigur e fragezit. Neaparat trebuie si niste ceapa taiata marunt, da’ stiti cum ? Marunt de tot, mai ceva ca la o salata de vinete, sa-i simti doar gustul, asta e ”ideea de ceapa”. Pentru ca importante ramân totusi icrele, nu ? Feliute subtiri de pâine prajita ? Ei as ! Da’ ce-i caviar ? Nu domnule, pâine calda si crocanta care abia daca a apucat sa transpire putin în punga de plastic pâna acasa, din care rupi cu mâna ca nu poti s-o tai de proaspata ce-i si pe urma o lasi sa-si ia singura ”cât cuprinde” din castronul mare, ca doar se vede ca-i mare. Si alea înca nu erau puse putin la abur sa se faca rozalii de rusine si nici îmbibate cu ulei, atâta cât vor ele, doar ca sa fie mai lustruite si alunecoase.

Si totusi o sa mai fie ceva din Delta pe 26 noiembrie, stiu eu de ce. Pâna atunci, 1001 de nopti !

12 comentarii:

  1. Ahaaaa! Deci acolo mi-au fugit cainii mei cu covrigi in coada ?!
    Da' parca aveau mai multi covrigi ...cred ca i-ati mancat cu icre :)

    RăspundețiȘtergere
  2. crocodilu cela cu care se lupta tanti Nina e viu sau e impaiat?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai degraba pestele se lupta cu tanti Nina. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sophie
    Câti aveai? Câini vreau sa zic. Ca aici nu e decât unul... Nu Sophie, asum totul si vorbesc numai în fata Marii Adunari Nationale! Cu icre am mâncat pâine calda si eventual niste resturi de covrigi (de aia mari!) ramasi de la fasole. Astia sunt niste bieti covrigei!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mosu
    Ai dreptate: era viu dar nu împaiat ci înicrat!
    Exista în memoria afectiva a calculatorului meu o secventa video (interzisa sub 18 ani!) a "crocodilului" unde inima respectivului mai palpita în palma pescarului, în timp ce restul era deja prin tigai si frigidere!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Costel
    Nu se mai lupta, era rapus demult! Batut prin neprezentare! Uita-te cum îl tine tanti Nina, cu doua degete!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dan,
    cainii mei erau mai multi, gandeste-te, Tanti Nina a pus pe masa si "miel"?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Sophie
    Nu, miel n-am mâncat. Are ea figura exotica, dar de rusoaica nu de chinezoaica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Uite-aşa face omul păcate: făcând alţi semeni pofticioşi să saliveze...
    şi cu peştoiul-brontozaurus ce aţi făcut? Mai este ceva prin oale din el?
    Eh,d-apoi să vă fie de bine... c-om veni şi noi pe-acolo!

    RăspundețiȘtergere
  10. Da' tu crezi ca noi nu salivam? Sau eu nu salivez acuma, la doo luni dupa? Asta e! Repet, e un film grozav facut cu si despre oameni din Delta! Asta e! De Ciulei jr.
    Pai am facut saramuri, bors, prajit, icre, a mai loat stapânul acasa, deh, avea vreo 17 kile! Si au fost vreo trei ca dânsul!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nemaipomenite pozele, mai ca nu iti vine sa crezi ca sunt adevarate. Am aratat pestele si pescarilor amatori familie, ca sa ii impulsionez ;))

    RăspundețiȘtergere
  12. Depinde si de noroc, dar norocul si-l face omul si când mai stii ca te-asteapta "acasa" o trupa de 15 nebuni flamânzi, esti foarte "stimulat"!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti baieti, numai scrieti!